Spring naar inhoud

De verdiensten van het leven

1 december - Wij beginnen enkel te bidden om Gods wil voor ons. Zodoende ontvangen wij alleen datgene wat we aankunnen.

Alleen voor vandaag - 1 december


Wij beginnen enkel te bidden om Gods wil voor ons. Zodoende ontvangen wij alleen datgene wat we aankunnen.

Bron: Basistekst, blz. 56

Stel je eens voor dat God ons alles zou geven wat ons hartje begeert. Een gloednieuwe auto, allemaal tienen op ons rapport of een driedubbele salarisverhoging. Wij vragen erom en zonder verdere moeite is het even later van ons.

Stel je nu eens voor welke problemen om de hoek komen kijken vanwege dat onverdiende inkomen, die nieuwe prachtwagen en een diploma waar je niets voor hebt geleerd. Wat valt er te beginnen met een enorm salaris waar we niets voor hebben gedaan? Kunnen wij onze nieuwe financiële verantwoordelijkheid dragen? Doen we voortaan alsof de salarisverhoging terecht was, terwijl wij weten dat het onverdiend is? En kunnen we die verhoging ooit waarmaken?

En dan die schitterend nieuwe auto! Die gaat meestal gepaard met dure verzekeringen en hoge onderhoudskosten! Bezit brengt zorgen met zich mee en de vraag is of wij die aankunnen, ook al willen we iets nog zo graag.

Hoge cijfers op school? Lukt het ons om te blijven presteren als uitmuntende studenten op grond van onverdiende resultaten? En wat als we ontmaskerd worden als fraudeurs?

Als we bidden tot God, doen we er goed aan om de realiteit voor ogen te houden. Wij krijgen ons 'verdiende loon' en leren daar verstandig mee om te gaan. In onze gebeden vragen we enkel en alleen om kennis van Gods wil, de kracht om zijn wil uit te voeren en het vermogen om de gevolgen te dragen. Zo zorgen wij ervoor dat we niet méér krijgen dan we aankunnen.

Ik zal alleen bidden om kennis van de wil van God en de kracht om die uit te voeren in het werkelijke leven.