Spring naar inhoud

Een eenvoudig programma

1 juli - Het programma bestaat eenvoudigweg uit delen, twaalfstappenwerk, deelname aan bijeenkomsten en toepassing van de programmaprincipes.

Het programma bestaat eenvoudigweg uit delen, twaalfstappenwerk, deelname aan bijeenkomsten en toepassing van de programmaprincipes.

Alleen voor vandaag - 1 juli

Bron: Basistekst, blz. 188

Ons ingewikkelde leven kan een stuk eenvoudiger zijn als we ons op een paar simpele zaken richten: het delen van onze ervaring, kracht en hoop met anderen, geregelde deelname aan bijeenkomsten en toepassing van de programmaprincipes in ons dagelijks leven.

Door onze ervaring, kracht en hoop met andere verslaafden te delen, bieden we nieuwkomers een krachtig voorbeeld om na te volgen. Door ons in te zetten voor anderen, helpen we onszelf met het verdrijven van de kern van onze ziekte: ons egocentrisme.

Velen van ons kiezen een groep, een "thuisgroep", waarvan we de bijeenkomsten trouw bezoeken. Deze regelmaat geeft enige structuur aan ons leven en biedt anderen duidelijkheid waar we te vinden zijn als men ons nodig heeft.

Toepassing van de Twaalf Stappen in ons dagelijks leven, zorgt voor het verschil tussen evenwichtig herstel en alleen maar niet gebruiken. De Stappen voorzien ons van de broodnodige leidraad om onze dagelijkse zaken op orde te houden.

Ja, we zijn ingewikkelde mensen. Maar het NA-programma vereenvoudigt ons leven en stelt ons in staat om vrij van actieve verslaving te leven. Ons leven kan zich vullen met gemoedsrust en hoop wanneer we leven volgens de leidraad van de eenvoudige principes van ons programma.

Hoewel ik ingewikkeld in elkaar steek, zal ik onthouden dat NA voor mij de eenvoudigste manier is om mijn leven minder ingewikkeld te maken.