Spring naar inhoud

Ontwaken

1 november - God helpt ons als wij elkaar helpen.

Alleen voor vandaag - 1 november


God helpt ons als wij elkaar helpen.

Bron: Basistekst, blz. 60

Onze verslaving bracht met zich mee dat wij vrijwel alleen maar aan onszelf dachten. Als wij al toekwamen aan gebed, dan waren we zelfs in onze gebeden egocentrisch. Wij baden God om ons uit de narigheid te halen of dingen voor ons te regelen. En waarom? Omdat wij niet wilden leven met de problemen die we zelf veroorzaakten. Wij waren onzeker. We dachten dat het in het leven draait om ontvangen en wij wilden altijd maar meer hebben.

Dankzij ons programma ontvangen wij inderdaad meer, meer dan alleen de vrijheid om niet te gebruiken. Dankzij het toepassen van de Twaalf Stappen ervaren we een spiritueel ontwaken en dat brengt een leven vol ongekende mogelijkheden met zich mee. Wij hebben leren vertrouwen op een liefhebbende Hogere Macht die in al onze dagelijkse behoeften voorziet. Vanuit dit vertrouwen hoeven wij ons geen zorgen te maken dat we iets "tekort" zullen komen. Wij worden niet langer geplaagd door voortdurende onzekerheid; we ervaren de wereld niet langer als een arena waarin we met anderen moeten strijden voor onze eigen wensen. In plaats daarvan ervaren we een bestaan zoals onze Hogere Macht het aan ons laat zien, een wereld waar we in liefde kunnen leven. Wij bidden niet langer voor onmiddellijke bevrediging van onze behoeften, we bidden om steun bij het helpen van elkaar.

Tijdens ons herstel ontwaken we uit de nachtmerrie van egocentrisme, onenigheid en onzekerheid; de kern van onze ziekte. Wij worden wakker in een nieuwe werkelijkheid, waarin we beseffen dat alles wat van waarde is alleen kan worden behouden door het weg te geven.

Mijn Hogere Macht heeft mij liefde geschonken en helpt mij zoals ik anderen help. Vandaag zal ik naar de kracht zoeken die ik nodig heb om deze liefde met anderen te kunnen delen. Ik weet dat ik op deze manier die liefde kan behouden.