Spring naar inhoud

Plezier!

10 februari - Tijdens ons herstel veranderen onze ideeën over plezier.

Alleen voor vandaag - 10 februari


Tijdens ons herstel veranderen onze ideeën over plezier.

Bron: Basistekst, blz. 122

Nu we erop terugkijken, beseffen velen van ons dat wij er tijdens ons gebruik een eigenaardige opvatting op nahielden als het ging om plezier in het leven. Sommigen gingen speciaal uitgedost naar de plaatselijke club. We dansten, dronken en gebruikten tot de zon weer opging. Meer dan eens vond er een vechtpartij plaats. Wat wij destijds als plezier beschouwden, zien wij nu als waanzin.

Vandaag de dag verstaan we onder plezier iets anders. Tegenwoordig genieten wij van een strandwandeling en de ondergaande zon. We kunnen nu genieten van een NA-picknick of een cabaretvoorstelling op een NA-conventie. Wij vinden het prettig om bij een bijzonder etentje feestelijk gekleed aan te schuiven - en daarbij hoeven we ons geen zorgen te maken over vechtpartijen of onenigheid over wie wat heeft aangedaan.

Dankzij de genade van een Hogere Macht en dankzij de NA-gemeenschap, is onze opvatting van plezier maken drastisch veranderd. Vroeger zagen we bij het verlaten van een dansfeest met wazige ogen van gebruik de zon opkomen. Als wij vandaag de zon zien opkomen, dan is dat doorgaans omdat we de dag ervoor op tijd naar bed zijn gegaan. En mocht dit alles zijn wat NA ons heeft gebracht, dan mag dat voldoende zijn.

Ik zal plezier hebben in mijn herstel!