Spring naar inhoud

Gevolgen

10 oktober - Voordat we clean werden, waren we meestal impulsief in ons handelen. Vandaag zitten we niet langer vast aan deze manier van denken.

Alleen voor vandaag - 10 oktober


Voordat we clean werden, waren we meestal impulsief in ons handelen. Vandaag zitten we niet langer vast aan deze manier van denken.

Bron: Basistekst, blz. 103

Ben je ooit in de verleiding geweest om iets te doen terwijl je wist dat de uitkomst rampzalig zou zijn? Heb je ooit nagedacht over alle pijnlijke gevolgen van een verleiding en er desondanks aan toegegeven?

Er wordt beweerd dat elke actie gevolgen heeft. Voordat we clean werden, geloofden velen van ons dat domweg niet. Maar nu weten wij precies wat het betekent. Van al ons handelen weten wij dat er gevolgen aan vastzitten. We kunnen ons niet langer van de domme houden nu we donders goed beseffen dat we de gepresenteerde rekening niet wensen te betalen.

Er is een prijs die je kunt winnen en er is een prijs die je moet betalen. Als we dat willen, kunnen we ondanks de gevolgen onze gang gaan. Maar er zit altijd een prijs aan vast.

Voordat ik iets doe, zal ik nadenken over de gevolgen.