Spring naar inhoud

Krachtiger dan woorden

10 september - Wij merken dat een eenvoudige, liefdevolle omhelzing al een enorm verschil kan maken...

Alleen voor vandaag - 10 september


Wij merken dat een eenvoudige, liefdevolle omhelzing al
een enorm verschil kan maken...

Bron: Basistekst, blz. 88

Misschien hebben we tijdens ons herstel weleens meegemaakt dat iemand uit onze naaste omgeving enorm pijn te verdragen had. We worstelden met de vraag 'hoe kan ik ervoor zorgen dat deze persoon zich beter zal voelen?' We waren bezorgd en we hadden het gevoel dat we tekortschoten bij het verlichten van hun lijden. Hadden wij maar wat meer ervaring om die persoon te kunnen steunen. We konden de juiste woorden niet vinden.

Het leven kan soms diepe wonden slaan, die niet gemakkelijk geheeld kunnen worden, zelfs niet met de hartelijkste woorden. Woorden schieten tekort als het aankomt op het tonen van onze diepste gevoelens van medeleven. Taal is ontoereikend wanneer we een gekwetst persoon willen bereiken. Een verwonde ziel kan alleen maar worden geheeld door een liefhebbende Hogere Macht.

De meest liefdevolle steun die wij kunnen bieden aan een dierbare die verdriet heeft, bestaat misschien gewoon uit het aanwezig zijn. Voor het overige mogen we ervan uitgaan dat een liefdevolle Hogere Macht hard aan het werk is om de ziel te helen. Wij kunnen er zijn voor deze persoon, dat is onze enige verantwoordelijkheid. Met onze aanwezigheid, een liefdevolle omhelzing en een luisterend oor zullen wij ongetwijfeld uiting kunnen geven aan de diepere betekenis van onze gevoelens. Als het gaat om het hart van iemand die pijn lijdt, bereiken we zodoende meer dan we ooit met woorden zouden bereiken.

Ik zal er zijn voor iemand van wie ik houd, met een liefdevolle omhelzing en een luisterend oor.