Spring naar inhoud

Geloof

11 januari - Naarmate wij in het dagelijks leven geloof ontwikkelen, zullen we merken dat onze Hogere Macht ons de kracht en leiding geeft die wij nodig hebben.

Alleen voor vandaag - 11 januari


Naarmate wij in het dagelijks leven geloof ontwikkelen, zullen we merken dat onze Hogere Macht ons de kracht en leiding geeft die wij nodig hebben.

Bron: Basistekst, blz. 107

Sommigen van ons zijn bijzonder angstig en onzeker wanneer zij een begin maken met hun herstel. We voelen ons zwak en alleen, we zijn onzeker over de weg die we moeten inslaan. We weten niet waar we terechtkunnen voor antwoorden. Er wordt ons verteld dat wij leiding en zekerheid kunnen krijgen door te geloven in een Macht die groter is dan wijzelf. Wij verlangen naar dat gevoel van veiligheid en kracht. Maar geloof komt niet van de ene op de andere dag. Groei kost tijd en vergt inspanning.

Het zaadje wordt geplant wanneer we onze Hogere Macht om hulp vragen en we deze macht erkennen als bron van de hulp die zich aandient. Het zaadje van geloof koesteren wij met het zonlicht van onze dagelijkse gebeden. Ons groeiend vertrouwen is de beloning voor de aanvaarding van het leven zoals dat komt. Op een dag bemerken wij dat ons geloof is uitgegroeid tot een stevige boom met brede takken. Het kan de stormen van het leven niet tot bedaren brengen maar wij weten dat we er beschutting bij vinden.

Ik besef dat mijn geloof in mijn Hogere Macht de stormen van het leven niet tot bedaren kan brengen maar het bezorgt mij wel gemoedsrust. Wanneer het tegenzit, zal ik beschutting zoeken in mijn geloof.