Spring naar inhoud

Van overgave naar aanvaarding

11 november - Met een gerust hart geven wij ons over en laten God, zoals wij God zien, voor ons zorgen.

Alleen voor vandaag - 11 november


Met een gerust hart geven wij ons over en laten God, zoals wij God zien, voor ons zorgen.

Bron: Basistekst, blz. 31

Overgave en aanvaarding zijn als verliefdheid en liefde. Verliefdheid begint tijdens een ontmoeting met een bijzonder iemand. Je erkent dat je verliefd bent en je geeft blijk van je gevoelens voor die persoon, dat is het enige wat je hoeft te doen. Maar verliefdheid gaat niet vanzelf over in liefde, dat vereist flinke inspanning. Het prille contact moet gekoesterd worden, zodat het langzaam en voorzichtig kan uitgroeien tot een duurzame liefdesband.

Met overgave en aanvaarding is het niet anders. Wij geven ons over zodra wij onze machteloosheid erkennen. Langzaam beginnen wij te geloven dat een Macht groter dan wijzelf ons de zorg kan geven die we nodig hebben. Overgave verandert in aanvaarding zodra wij deze Macht toelaten in ons leven. Wij onderzoeken onszelf en laten ons aan God zien zoals wij werkelijk zijn. Nadat wij God, zoals wij God zien, tot in onze diepste ziel hebben toegelaten, zullen we meer van Gods zorg aanvaarden. Wij vragen deze Macht om onze tekortkomingen weg te nemen en ons te helpen om onze fouten goed te maken. Zo beginnen wij aan een nieuw leven. Ons bewuste contact met onze Hogere Macht neemt toe en wij bekrachtigen onze acceptatie door te vertrouwen op zijn voortdurende zorg, leiding en kracht.

Net als verliefdheid kan overgave het begin zijn van een levenslange verbintenis. Maar om van overgave tot aanvaarding te komen, moeten wij God, zoals wij God zien, elke dag voor ons laten zorgen.

Mijn herstel is meer dan een verliefdheid. Ik heb mij overgegeven. Vandaag zal ik mijn bewuste contact met mijn Hogere Macht koesteren en zijn voortdurende zorg aanvaarden.