Spring naar inhoud

Genoeg!

12 augustus - Iets vanbinnen schreeuwt het uit: 'Genoeg, genoeg, ik heb er genoeg van' en dan zijn ze er klaar voor om die eerste en vaak moeilijkste stap te zetten om hun ziekte aan te pakken.

Iets van binnen schreeuwt het uit: 'Genoeg, genoeg, ik heb er genoeg van' en dan zijn ze er klaar voor om die eerste en vaak moeilijkste stap te zetten om hun ziekte aan te pakken.

Alleen voor vandaag - 12 augustus

Bron: Basistekst, blz. 203

Hebben we er echt genoeg van?
Dit is de beslissende vraag die wij onszelf moeten stellen als we ons opmaken om aan de eerste Stap van NA te gaan werken. Het doet er niet toe of ons gezin nog bij elkaar was, onze carriƫre nog goed verloopt en er van de buitenkant niets aan ons aan te merken valt. Het enige wat telt, is dat wij emotioneel en spiritueel een bodem hebben bereikt die ons tegenhoudt om dieper terug te vallen in actieve verslaving. Als dat het geval is, dan zijn we werkelijk bereid om alles op alles te zetten om te stoppen met gebruik.

Wanneer we de balans opmaken van onze machteloosheid, stellen we onszelf een paar eenvoudige vragen. Kan ik mijn drugsgebruik, in welk vorm dan ook, bedwingen? Wat is er ongewild gebeurd als gevolg van mijn drugsgebruik? In welke zin is mijn leven onhanteerbaar? Geloof ik diep vanbinnen dat ik een verslaafde ben?

Als de antwoorden op deze vragen richting NA wijzen, dan zijn we klaar om de volgende stap te zetten naar een leven dat vrij is van actieve verslaving. Als we er echt genoeg van hebben, dan zullen we bereid zijn om alles op alles te zetten om herstel te vinden.

Ik geef toe dat ik er genoeg van heb. Ik ben er klaar voor om aan mijn eerste stap te gaan werken.