Spring naar inhoud

Angst voor verandering

12 december - Door aan de stappen te werken, beginnen we de wil van een Hogere Macht te aanvaarden. We raken verlost van onze angst voor het onbekende. We worden bevrijd.

Alleen voor vandaag - 12 december


Door aan de stappen te werken, beginnen we de wil van een Hogere Macht te aanvaarden. We raken verlost van onze angst voor het onbekende. We worden bevrijd.

Bron: Basistekst, blz. 16

Het leven bestaat uit een reeks van kleine en grote veranderingen. Met ons verstand kunnen we dit inzien en aanvaarden. Maar toch, als we te maken krijgen met veranderingen is er een goede kans dat we in eerste instantie vanuit angst reageren. Om een of andere reden gaan we ervan uit dat verandering met pijn gepaard gaat en ons een ellendig gevoel zal bezorgen.

Als we terugkijken op de veranderingen in ons leven, zullen we vaststellen dat de meeste daarvan goed hebben uitgepakt. Waarschijnlijk waren we doodsbenauwd voor een leven zonder drugs. Dat leven is nu aangebroken en is het beste wat ons ooit is overkomen. Misschien raakten we onze baan kwijt. Wij dachten dat we het niet zouden overleven, terwijl deze verandering in feite resulteerde in een nieuwe uitdagende loopbaan met meer persoonlijke voldoening. Naarmate ons herstel vordert, krijgen we in ons leven vermoedelijk met meer veranderingen te maken. Wij ontgroeien oude situaties en we zijn toe aan nieuwe uitdagingen.

Wanneer er van alles verandert, is het heel menselijk om aan iets vast te houden, in het bijzonder aan alles wat ons vertrouwd is. Maar wij kunnen geruststelling vinden bij een Macht groter dan wijzelf. Hoe meer veranderingen we toelaten onder leiding van onze Hogere Macht, des te meer zullen we erop kunnen vertrouwen dat deze veranderingen voor ons eigen bestwil zijn. Geloof neemt de plaats in van angst en diep vanbinnen zullen we beseffen dat alles goed zal komen.

Wanneer ik bang ben voor een verandering in mijn leven, zal ik mijzelf geruststellen met de gedachte dat Gods wil het goede met mij voorheeft.