Spring naar inhoud

Spiritueel ontwaken

12 januari - Tot een spiritueel ontwaken gekomen als resultaat van deze stappen...

Alleen voor vandaag - 12 januari


Tot een spiritueel ontwaken gekomen als resultaat van deze stappen...

Bron: Stap Twaalf

Hoe kan ik weten dat ik tot een spiritueel ontwaken ben gekomen? Voor velen van ons vindt het spiritueel ontwaken geleidelijk plaats. Misschien is onze eerste spirituele bewustwording een feit zodra we simpelweg merken dat we weer zin in het leven krijgen. Misschien horen we in de vroege ochtend ineens de vogeltjes weer zingen. De eenvoudige schoonheid van een enkele bloem kan ons erop attent maken dat er om ons heen een Macht werkzaam is die groter is dan wijzelf.

Vaak is ons spiritueel ontwaken iets wat in de loop der tijd sterker wordt. We kunnen naar meer geestelijk bewustzijn streven door eenvoudigweg aan het leven deel te nemen. We kunnen ons bewuste contact met onze Hogere Macht verbeteren door te volharden in dagelijks gebed en meditatie. We kunnen luisteren naar onze innerlijke stem om de leiding te vinden die we nodig hebben. We kunnen andere verslaafden vragen naar hun ervaringen met spiritualiteit. We kunnen tijd vrijmaken om te genieten van de wereld om ons heen.

Ik zal mijn eigen ervaringen met spiritueel ontwaken overdenken. Ik zal streven naar een Godsbewustzijn. Vandaag zal ik oog hebben voor het handwerk van mijn Hogere Macht.