Spring naar inhoud

Geduld

12 juli - We zaten vast in onze behoefte aan de onmiddellijke bevrediging die drugs ons opleverde.

We zaten vast in onze behoefte aan de onmiddellijke bevrediging die drugs ons opleverde.

Alleen voor vandaag - 12 juli

Bron: Basistekst, blz. 24-25

'Ik wil wat ik wil, en ik wil het nu!'
Dat is ongeveer hoe geduldig de meesten van ons waren tijdens actieve verslaving. De obsessie en dwang van onze ziekte zette ons aan tot 'éénrichtingsdenken'. Als wij iets wilden, was dat het enige waar we aan konden denken. En de drugs die we tot ons namen, herinnerden ons eraan dat onmiddellijke bevrediging nooit verder weg was dan één enkele dosis. Het is geen wonder dat de meesten van ons over weinig tot geen geduld beschikten toen we naar NA gingen.

Het probleem is, dat we niet altijd kunnen krijgen wat we willen wanneer wij het willen. Sommige van onze wensen zijn louter fantasie. Als we er even bij stilstaan, zullen we beseffen dat we geen reden hebben om aan te nemen dat deze wensen tijdens ons leven vervuld zullen worden. Zelfs onze realistische verlangens zullen we waarschijnlijk niet allemaal kunnen verwezenlijken, in elk geval niet allemaal tegelijk. Om sommige dingen te kunnen bemachtigen of te bereiken, zullen we andere dingen moeten laten.

Tijdens onze verslaving waren we op zoek naar onmiddellijke bevrediging, we joegen er alles doorheen. Tijdens ons herstel moeten we leren om prioriteiten te stellen. Soms zullen we bepaalde verlangens niet kunnen bevredigen teneinde doelen te behalen die op lange termijn belangrijker zijn. Dit vraagt geduld en om die reden werken we aan ons herstelprogramma. We gaan op zoek naar een volledig spiritueel ontwaken dat ons de mogelijkheid biedt om het leven te leven zoals het is en daarvan te genieten.

Hogere Macht, help me ontdekken wat het belangrijkste is in mijn leven. Help me geduld op te brengen, zodat ik mijn middelen kan inzetten voor de belangrijke zaken.