Spring naar inhoud

Nieuwe vergezichten

12 september - Mijn leven is redelijk op orde en goed gevuld; ik voel me beter op mijn gemak met mijzelf en ik blijk niet de saaie zenuwpees die ik dacht te zijn zonder drugs.

Alleen voor vandaag - 12 september


Mijn leven is redelijk op orde en goed gevuld; ik voel me beter op mijn gemak met mijzelf en ik blijk niet de saaie zenuwpees die ik dacht te zijn zonder drugs.

Bron: Basistekst, blz. 262

Valt er werkelijk te leven zonder drugs? Nieuwkomers zijn ervan overtuigd dat ze gedoemd zijn tot een saai alledaags bestaan zodra zij stoppen met gebruiken. Die angst is geheel onterecht.

NA opent voor onze leden de deur naar een nieuwe manier van leven. Het enige wat we bij NA achter ons laten is onze slaafse afhankelijkheid van drugs. Wij krijgen er een hoop nieuwe vrienden bij, we krijgen tijd voor hobby's, we houden het vol in een vaste baan en we beginnen aan een opleiding als we dat willen. Wij kunnen aan iets beginnen en we kunnen het ook tot het einde toe volhouden. We gaan naar een dansfeest en we voelen ons daar op ons gemak, ook al staan onze benen verkeerd. We leggen geld opzij om op reis te kunnen gaan, al is het maar met de tent naar een camping in de buurt. Tijdens ons herstel komen we erachter wat onze interesses zijn en we vinden nieuwe tijdsbesteding. We durven te dromen over de toekomst.

Het leven is zonder meer veranderd nu er NAbijeenkomsten zijn waar we naartoe kunnen. Wij beginnen in onszelf te geloven dankzij de liefde die we bij NA ervaren. Met dit vertrouwen durven we het aan om nieuwe wegen in te slaan, op zoek naar nieuwe vergezichten. Nadat een NAlid een bepaalde plek bezocht heeft, is de wereld er vaak ietsje beter op geworden.

Ik kan een volwaardig en gelukkig
bestaan leiden; een leven waarvan ik nooit had durven dromen. Herstel heeft mijn horizon verbreed en heeft me toegerust om die te verkennen.