Spring naar inhoud

Die ene bijzondere persoon

13 maart - Een sponsor hoeft niet per se een vriend te zijn, maar het kan wel iemand zijn in wie wij vertrouwen hebben. Als we op een bijeenkomst niet durven te delen over iets waar we ons ongemakkelijk bij voelen, dan kunnen we het mogelijk wel met onze sponsor delen.

Een sponsor hoeft niet per se een vriend te zijn, maar het kan wel iemand zijn in wie wij vertrouwen hebben. Als we op een bijeenkomst niet durven te delen over iets waar we ons ongemakkelijk bij voelen, dan kunnen we het mogelijk wel met onze sponsor delen.

Alleen voor vandaag - 13 maart

Bron: IP nr. 11, Sponsorschap, Herzien

Wij vroegen iemand om onze sponsor te worden. De redenen om juist die persoon te vragen, zijn even talrijk als zandkorrels op het strand. Misschien zaten we op een sprekersbijeenkomst naar iemand te luisteren die we erg grappig of inspirerend vonden. Misschien zagen we dat iemand in een mooie wagen reed. Als we aan hetzelfde programma gingen werken, zo dachten we, zouden ook wij ooit in zo"n wagen rijden. Wellicht wonen we in een kleine plaats en was het de enige beschikbare persoon om ons te helpen.

Wat het ook geweest mag zijn bij het kiezen van onze sponsor, we zullen er ongetwijfeld achter komen dat die reden verschilt van de redenen om deze sponsor aan te houden. Zij verbazen ons opeens met een scherp inzicht - en wij vragen ons af of zij wellicht in onze vierde stap hebben zitten neuzen. Wij zitten misschien in een bepaalde levenscrisis; hun soortgelijke ervaring helpt ons op een manier die wij nooit voor mogelijk hielden. In verdriet bellen wij hen op - en zij weten ons met een bijzondere mengeling van meelevende woorden serieus te troosten.

Deze opmerkelijke vondsten van onze sponsor zijn geen toevalligheden. Sponsors gingen ons eenvoudigweg voor op hetzelfde pad. Een Hogere Macht heeft die ene bijzondere persoon in ons leven gebracht. Wij zijn dankbaar dat deze persoon er is.

Ik zal dankbaar zijn voor die ene bijzondere persoon in mijn leven - mijn sponsor.