Spring naar inhoud

Iets anders

13 september - We moesten en zouden iets anders en we dachten dat in drugs gevonden te hebben.

Alleen voor vandaag - 13 september


We moesten en zouden iets anders en we dachten dat in drugs gevonden te hebben.

Bron: Basistekst, blz. 13

Velen van ons voelden zich altijd anders dan andere mensen. Wij zijn daarin niet uniek, we horen veel verslaafden over diezelfde ervaring delen. Lange tijd waren wij op zoek naar iets om ons geheel en al mens te kunnen voelen. We zochten naar een manier om dat 'andere' binnenin ons te helen. Drugs leken die behoefte te kunnen vervullen. Door high te zijn, waren we in elk geval verlost van dat lege gevoel. Er zat een nadeel aan vast: onze oplossing, drugs, werd al snel ons probleem.

Toen we stopten met ons drugsgebruik, keerde dit gevoel van leegte weer terug. In het begin sloeg de wanhoop toe omdat we onszelf geen raad wisten met dat belabberde gevoel. We werden echter bereidwillig om een richting in te slaan en wij begonnen aan de stappen te werken. Al doende ontdekten wij dat 'andere' waarnaar we altijd gezocht hadden. Vandaag geloven wij dat we al die tijd voornamelijk behoefte hadden aan kennis van een Hogere Macht; het 'andere' waar we behoefte aan hadden was een relatie met een liefdevolle God. De Stappen wijzen ons de weg om zo'n relatie aan te gaan.

Mijn Hogere Macht is dat 'andere' waaraan het altijd ontbrak in mijn leven. Ik zal de stappen benutten om dat gemis in mijn ziel op te heffen.