Spring naar inhoud

Relaties

14 maart - Gewoonlijk bevat onze inventaris ook iets over relaties.

Gewoonlijk bevat onze inventaris ook iets over relaties.

Alleen voor vandaag - 14 maart

Bron: Basistekst, blz. 29

Met name als we wat verder zijn tijdens ons herstel, kan onze inventaris volledig gevuld zijn met relaties met anderen. Dat is zeker niet overdreven! Onze levens zitten vol relaties: geliefden, vrienden, ouders, collega"s, kinderen en alle overige contacten. Deze relaties kunnen zeer verhelderend zijn als we willen weten hoe wij ten diepste in elkaar steken. Vaak brengen we met onze inventaris wrokgevoelens in kaart die voortkomen uit de dagelijkse omgang met anderen. Wij streven ernaar om bij deze ergernissen ons eigen aandeel voor ogen te houden. Hebben wij onrealistische verwachtingen van anderen? Leggen wij hun onze normen op? Zijn wij soms ronduit onverdraagzaam?

Het schrijven van een inventaris over een moeizame relatie, haalt vaak al de druk van de ketel. Maar we moeten deze inventaris ook met een ander delen. Zo krijgen wij het nodige zicht op ons aandeel in het probleem en de mogelijke oplossing ervan.

De inventaris is een stuk gereedschap dat wij kunnen hanteren om relaties te herstellen. Met behulp van een inventaris, leren wij vandaag om te genieten van onze relaties met anderen.

Ik zal inventariseren wat mijn aandeel is in mijn contact met anderen. Ik zal ernaar streven om een meer volledige en verantwoordelijke rol te spelen in deze relaties.