Spring naar inhoud

Een geheim is een voorbehoud

14 september - Uiteindelijk wordt ons duidelijk dat we eerlijk moeten zijn om te voorkomen dat we weer gaan gebruiken.

Alleen voor vandaag - 14 september


Uiteindelijk wordt ons duidelijk dat we eerlijk moeten zijn om te voorkomen dat we weer gaan gebruiken.

Bron: Basistekst, blz. 82

Iedereen heeft zo zijn geheimen, nietwaar? Bij sommigen van ons gaat het om kleine geheimen; kleinigheden die niet bijzonder veel schaamte zullen oproepen zodra ze aan het licht komen. Sommigen van ons bewaren grote geheimen; geheimen die in een dikke, donkere duisternis een compleet levensgebied verhullen. Zo op het oog gaat er van grote geheimen een duidelijkere, directere dreiging uit. Maar onderschat de kleine geheimen niet. Kleine geheimen richten zo hun eigen schade aan tijdens ons herstel. We kunnen ze zien als 'onschuldig' en juist om die reden zijn ze geniepiger.

Onze geheimen, groot of klein, staan symbool voor een spiritueel domein dat we niet bereid zijn over te geven aan de herstelprincipes. Hoe langer wij uit eigenwijsheid iets voor ons willen houden en hoe hardnekkiger onze zelfrechtvaardiging, des te meer schade we aanrichten. De gebieden die we niet prijsgeven zullen geleidelijk nieuwe ruimte opeisen en meer en meer ons leven beheersen.

Of de geheimen in ons leven nu groot of klein zijn, we komen vroeg of laat op hetzelfde punt uit. We moeten een keuze maken. We zullen ons herstel verspelen, tenzij we onsvolledig overgeven aan ons programma.

Ik wil een herstel dat voortkomt uit volledige overgave aan het programma. Vandaag zal ik mijn sponsor spreken en mijn geheimen, groot of klein, prijsgeven.