Spring naar inhoud

Mettertijd, niet in een dag

15 augustus - We hebben ervaren dat wij niet van de ene op de andere dag lichamelijk en geestelijk herstellen.

We hebben ervaren dat wij niet van de ene op de andere dag lichamelijk en geestelijk herstellen.

Alleen voor vandaag - 15 augustus

Bron: Basistekst, blz. 27

Je stond op het punt om te vieren dat je een mijlpaal hebt bereikt in je herstel. En het zou best eens kunnen dat je daarbij het gevoel had dat je verder zou moeten zijn in je herstel. Misschien heb je nieuwkomers - leden met een stuk minder cleantijd dan jij iets horen delen waarbij je dacht 'Ik begin geloof ik nog maar net door te krijgen waar zij het over hebben'.

Het is een beetje vreemd om te denken dat we ons onmiddellijk geweldig zullen voelen als we net aan ons herstel beginnen. Het is ook raar om te denken dat wij niet langer problemen zullen ervaren bij het omgaan met het grillige leven. We gaan ervan uit dat onze lichamelijke problemen vanzelf verdwijnen, dat we verstandig zullen nadenken en dat we ons van de ene op de andere dag geestelijk zullen ontplooien. We vergeten dat we jarenlang roofbouw hebben gepleegd op ons lichaam, ons denken hebben verdoofd en ons bewustzijn van een Hogere Macht hebben onderdrukt.

De schade kunnen we niet in één dag ongedaan maken. We kunnen echter wel de volgende stap in praktijk brengen, naar de volgende bijeenkomst gaan en de volgende nieuwkomer helpen. We helen en herstellen beetje bij beetje - na verloop van tijd, niet in een dag.

Mijn lichaam zal een beetje herstellen, mijn geest zal een beetje helderder worden en mijn band met mijn Hogere Macht zal hechter worden.