Spring naar inhoud

Loslaten

15 november - Neem mijn wil en mijn leven. Leid mij in mijn herstel. Laat me zien hoe ik moet leven.

Alleen voor vandaag - 15 november


Neem mijn wil en mijn leven. Leid mij in mijn herstel. Laat me zien hoe ik moet leven.

Bron: Basistekst, blz. 30

Hoe pakken we het aan als we ons leven laten leiden door onze Hogere Macht? Zodra wij in een situatie terechtkomen waar wij geen raad mee weten, komen we er vaak achter dat onze Hogere Macht werkzaam is door andere mensen. Wanneer wij erkennen dat we niet op alles zelf het antwoord weten, kunnen wij ons openstellen voor nieuwe en andere mogelijkheden. De bereidheid om onze vooropgezette idee├źn en meningen los te laten, opent de weg voor geestelijke leiding.

Soms kunnen wij alleen vanuit een volstrekt wanhopige situatie de bereidheid opbrengen om lastige situaties aan onze Hogere Macht over te dragen. We blijven koortsachtig piekeren, we pijnigen onze hersens, we verzinnen van alles en wij maken ons over van alles zorgen. We komen er niet uit. Maar de antwoorden zullen zeker komen als we onze problemen overdragen aan onze Hogere Macht. Dat doen we door in alle kalmte te mediteren en te luisteren naar de ervaringen van anderen.

Het heeft geen enkele zin om als een dolle door het leven te gaan. Als wij in paniek raken alsof ons huis in brand staat, komen we geen steek verder. De situatie zal uiteindelijk niet veranderen, zelfs niet als we met alle macht proberen om zaken naar onze hand te zetten. Als we het loslaten en onze Hogere Macht de ruimte geven, zal het ons duidelijk worden wat de beste manier is om verder te gaan. Wees gerust, de antwoorden die opkomen vanuit een gezonde spirituele basis, zijn oneindig veel beter dan de antwoorden die wij op eigen houtje bedenken.

Ik zal loslaten en mijn leven laten leiden door mijn Hogere Macht.