Spring naar inhoud

De leegte opvullen

15 september - ...wij denken dat alles in orde komt zolang onze behoeften worden bevredigd door voldoende eten, seks of geld.

Alleen voor vandaag - 15 september


...wij denken dat alles in orde komt zolang onze behoeften worden bevredigd door voldoende eten, seks of geld.

Bron: Basistekst, blz. 77

Tijdens onze verslaving hadden wij nooit voldoende drugs, geld, seks of wat dan ook. Zelfs al hadden we teveel, dan was het voor ons nog niet genoeg! In ons binnenste bevond zich een spirituele leegte. Wij slaagden er niet in om zelf die leegte te vullen, al deden we nog zo ons best. Uiteindelijk drong het tot ons door dat we de kracht misten om de leegte zelf op te vullen; daar was een Macht groter dan wijzelf voor nodig.

We stopten met gebruik en staakten onze pogingen om de leegte diep vanbinnen met dingen te vullen. Wij richtten ons naar een Hogere Macht en vroegen die om zorg, kracht en leiding. We gaven ons over en gunden die Macht ruim baan om de innerlijke leegte op te gaan vullen. We besloten te stoppen met het graaien naar dingen en ervoeren het geschenk van liefde van onze Hogere Macht. Langzaam werd onze leegte vanbinnen gevuld.

Wat doen we met het geschenk van liefde dat we van onze Hogere Macht hebben ontvangen? Als we ons krampachtig aan dat geschenk vasthouden, dan zullen we het wegdrukken. We dienen goed voor ogen te houden dat liefde alleen kan groeien als wij het delen. Wij kunnen dit geschenk alleen behouden als we het vrijuit weggeven. De wereld van verslaving is een wereld van eten of gegeten worden; de wereld van herstel is er een van geven en ontvangen.
Voor welke wereld kiezen wij?

Ik kies voor het volle leven van herstel. Ik zal mijn bewuste contact met God, zoals ik God zie, vieren door met anderen vrijuit te delen wat vrijuit met mij werd gedeeld.


1 gedachte over “De leegte opvullen

Reacties zijn gesloten.