Spring naar inhoud

Gevoelens van vertrouwen

16 februari - Wanneer we de werkelijkheid van vandaag weigeren te aanvaarden, ontkennen we het geloof in onze Hogere Macht. Dit brengt alleen maar meer lijden met zich mee.

Alleen voor vandaag - 16 februari


Wanneer we de werkelijkheid van vandaag weigeren te aanvaarden, ontkennen we het geloof in onze Hogere Macht. Dit brengt alleen maar meer lijden met zich mee.

Bron: IP nr. 8, Alleen voor vandaag

Op sommige dagen verloopt niet alles naar wens. Wellicht beperkt ons probleem zich tot een gebroken schoenveter of een wachtrij voor de kassa bij de supermarkt. Maar er kan ook iets ernstigs aan de hand zijn, zoals het verlies van een dierbare of verlies van werk of woning. Hoe dan ook, in plaats van deze gevoelens simpelweg te erkennen als pijnlijk, zoeken we vaak naar een manier om ze te ontlopen.

Niemand beweert dat alles precies zo zal gaan zoals wij dat wensen zodra wij stoppen met gebruik. Wij mogen er feitelijk vanuit gaan dat het leven gewoon doorgaat, of we nu gebruiken of niet. Wij krijgen te maken met goede en slechte dagen, met prettige en pijnlijke gevoelens. Het verschil is dat we er niet langer voor hoeven weg te lopen.

We krijgen te maken met alle gevoelens die wij vroeger met drugs uit de weg gingen: pijn, rouw, verdriet, boosheid en frustratie. Wij merken dat we clean met deze emoties kunnen omgaan. Wij gaan er niet dood van en de wereld zal niet vergaan als we ons niet goed voelen. Wij leren erop vertrouwen dat we kunnen overleven, wat de dag ook in petto heeft.

Ik zal mijn vertrouwen in God tonen door deze dag te ervaren zoals het is.