Spring naar inhoud

Het eenvoudigste gebed

16 oktober - ...enkel biddend om kennis van Zijn Wil voor ons en de kracht die uit te voeren

Alleen voor vandaag - 16 oktober


...enkel biddend om kennis van Zijn Wil voor ons en de kracht die uit te voeren

Bron: Stap Elf

Bidden, hoe doen we dat? Velen van ons hebben er amper ervaring mee en weten zelfs niet hoe ze ermee moeten beginnen. Het is echter geen moeilijk of ingewikkeld proces. Wij zijn terechtgekomen bij NA-Anonieme Verslaafden vanwege onze drugsverslaving. Maar achter ons gebruik ging een ander probleem schuil. Velen van ons waren niet opgewassen tegen het leven. We werden voortdurend door het leven overrompeld, we liepen verloren rond en er was niemand om ons de weg te wijzen. Gebed is een manier om een richting te vinden en het geeft ons de kracht om daadwerkelijk die richting te volgen.

Gebed is een onlosmakelijk onderdeel van herstel binnen NA. Voor de broodnodige regelmaat ruimen velen van ons dagelijks tijd in voor gebed. Op zo"n rustig moment 'spreken' we hardop of zachtjes in onszelf tot onze Hogere Macht. We delen onze gedachten, gevoelens en onze dag. We vragen 'Wat wilt u dat ik doe?' en 'Alstublieft, geef me de kracht om uw wil uit te voeren'.

Bidden is eenvoudig te leren. We vragen om 'kennis van Zijn wil en de kracht die uit te voeren'. Zodoende ontvangen wij de richting waar het ons altijd aan ontbrak en vinden we de kracht om invulling te geven aan de wil van onze God.

Ik zal een rustig moment inruimen om te 'spreken' met mijn Hogere Macht. Ik zal die Macht vragen om richting en het vermogen om ernaar te handelen.