Spring naar inhoud

Onze ‘gebruikersdromen’ gebruiken

17 juli - Hebben we volledig het feit geaccepteerd dat elke poging om te stoppen met gebruik of om gecontroleerd te gebruiken, mislukt is?

Hebben we volledig het feit geaccepteerd dat elke poging om te stoppen met gebruik of om gecontroleerd te gebruiken, mislukt is?

Alleen voor vandaag - 17 juli

Bron: Basistekst, blz. 18

Een donkere kamer. Je voorhoofd is nat van angstzweet. Je hart gaat tekeer. Je opent de ogen en je bent er vast van overtuigd dat je cleantijd in rook is opgegaan. Je had een 'gebruikersdroom' en het was levensecht - de mensen, de plaatsen, het ritueel, het zieke gevoel in je maag, kortom alles. Het duurt even om te beseffen dat het gewoon een nachtmerrie was, niet echt gebeurd. Langzaam hervind je jezelf en je valt weer in slaap.

In de ochtend is het tijd om uit te vinden wat er 's nachts werkelijk plaatsvond. Je hebt niet gebruikt, maar hoe dicht bij gebruik sta je vandaag? Beeld je jezelf in dat je in staat bent tot gecontroleerd gebruik? Weet je zonder enige twijfel wat er zal gebeuren zodra je de eerste drug neemt? Wat staat er tussen jou en een werkelijke terugval? Hoe stevig sta je in jouw programma? Hoe staat het met je relatie tot je sponsor, je vaste groep en je Hogere Macht? 'Gebruikersdromen' wijzen niet per se op een tekort in ons programma.

Voor een drugsverslaafde is het heel natuurlijk om over drugsgebruik te dromen. Sommigen van ons beschouwen dromen over gebruik als geschenken van onze Hogere Macht. Zulke dromen houden de herinnering aan de waanzin van actieve verslaving levendig en zetten ons ertoe aan om ons herstel te verstevigen. In dat licht bezien, mogen we dankbaar zijn voor gebruikersdromen. Als schrikeffect kan er veel zegening vanuit gaan - mits we er gebruik van maken om ons herstel te bekrachtigen.

Ik zal mijn persoonlijke programma nalopen. Ik zal met mijn sponsor bespreken wat ik heb ontdekt en kijken hoe ik mijn herstel kan verstevigen.