Spring naar inhoud

De pijn verbijten

17 november - Wij hoeven nooit meer te gebruiken, hoe wij ons ook voelen. Alle gevoelens zullen uiteindelijk overgaan.

Alleen voor vandaag - 17 november


Wij hoeven nooit meer te gebruiken, hoe wij ons ook voelen. Alle gevoelens zullen uiteindelijk overgaan.

Bron: Basistekst, blz. 94

Na een slapeloze nacht stap je uit bed; het doet pijn als nooit tevoren. Je bidt tot God en je voelt je nog steeds niet beter. Een stemmetje in je hoofd zegt dat het wel weer over gaat. Je vraagt je af "Maar wanneer dan?" Kreunend en steunend begin je aan je dag.
Snikkend stap je in de auto. Je zet de radio keihard aan zodat je je eigen gedachten niet hoeft aan te horen. Toch ga je rechtstreeks naar je werk, je denkt er niet eens aan om drugs te gaan gebruiken.

Vanbinnen voel je je alsof je door een gehaktmolen bent gegaan. En juist op het moment dat het ondraaglijk dreigt te worden zakt de pijn weer weg. Je kalmeert en je besluit naar een bijeenkomst te gaan. Alle aanwezige leden lijken er gelukkig te zijn, en dat zou je ook graag willen. Maar je valt niet terug.

Opnieuw schreeuw je het uit en je belt je sponsor. Als je op weg gaat naar een vriend is het kleurrijke landschap niet aan je besteed; bij jou vanbinnen is het donker. Na het bezoek aan die vriend ben je misschien niet echt opgeknapt, maar je bent in elk geval niet naar dat andere adres gereden.

Je luistert naar een vijfde stap. Je deelt op een bijeenkomst. Je blik valt op de kalender en je beseft dat het je opnieuw gelukt is om een dag clean te blijven.
Op een dag word je wakker. Je kijkt door het raam en je merkt dat het een stralende dag is. De zon schijnt, de lucht is helderblauw. Je haalt diep adem, je lacht weer en je beseft dat het inderdaad overgaat.

Hoe ik mij vandaag ook voel, ik zal doorgaan met mijn herstel.


1 gedachte over “De pijn verbijten

  1. Ralpg

    Precies wat ik nodig heb voor vandaag deze just for today.. Zo mooi, zo krachtig, en zo herkenbaar. Geeft mij ook weer kracht om er voor te gaan vandaag clean blijven just for today. Dankjewel

Reacties zijn gesloten.