Spring naar inhoud

De boodschap op onze bijeenkomsten

18 december - Verslaafden kunnen op ons rekenen vanwege het feit dat elke groep zich stelselmatig richt op het uitdragen van de boodschap.

Alleen voor vandaag - 18 december


Verslaafden kunnen op ons rekenen vanwege het feit dat elke groep zich stelselmatig richt op het uitdragen van de boodschap.

Bron: Basistekst, blz. 64-65

Onze verhalen over onze gebruikerstijd kunnen lachwekkend zijn en onze oude, merkwaardige omgang met het leven kan interessant zijn. Maar wat vaak blijft hangen is de bende in ons leven, de boodschap dreigt uit beeld te raken. Filosoferen over het wezen van God is een boeiende bezigheid en discussies over actuele kwesties mogen er zijn - maar niet op een NA-bijeenkomst.

Het kan gebeuren dat een bijeenkomst toenemende weerzin bij ons oproept. We zeggen tegen onszelf "ze snappen niet hoe ze moeten delen" of "dit was weer een huilsessie". Deze houding kunnen we voor onszelf aangrijpen om eens goed en serieus te kijken hoe wij zelf delen.

De werkelijke boodschap komt naar voren als wij delen hoe wij tot herstel kwamen en hoe wij blijvend herstellen door toepassing van de Twaalf Stappen. Met het oog op deze verhalen zijn we naar een bijeenkomst gekomen. Ons voornaamste doel is het uitdragen van de boodschap naar de nog lijdende verslaafde. Door te delen op bijeenkomsten kunnen we aan die boodschap bijdragen. Anderzijds kan onze deelname ook afbreuk doen aan de aantrekkelijkheid van de boodschap. Wij hebben daarin een keuze en een verantwoordelijkheid.

Ik zal op een NA-bijeenkomst over mijn herstel delen.