Spring naar inhoud

Eerlijke relaties

18 september - Een van de meest diepgaande veranderingen in ons leven voltrekt zich op het vlak van persoonlijke relaties.

Alleen voor vandaag - 18 september


Een van de meest diepgaande veranderingen in ons leven voltrekt zich op het vlak van persoonlijke relaties.

Bron: Basistekst, blz. 55

Tijdens het herstel ontstaan hechte en intieme relaties die eerder niet voor ons waren weggelegd. We voelen ons na verloop van tijd tot bepaalde mensen aangetrokken die op den duur vriend, sponsor of levenspartner worden. Als we samen tegenslag, vreugde en verdriet delen, ontstaat er duurzame genegenheid en gedeeld respect. Maar wat doen wij op het moment dat we constateren dat we het niet in alles eens zijn met onze vrienden?

Mogelijk komen we tot de ontdekking dat onze beste vriend een andere muzieksmaak heeft, misschien zijn we het oneens met onze partner bij de inrichting van het huis. Misschien blijkt onze sponsor op een commissievergadering een andere stem uit te brengen dan wij. Betekent een conflict dat het einde oefening is met de vriendschap, het huwelijk of het sponsorschap? Welnee!

Dit soort wrijving is volkomen normaal in een langdurige relatie. Het laat zien dat beide partijen emotioneel gezond en eerlijk zijn. Bij een relatie waarin twee mensen het over alles eens zijn, is de kans groot dat er slechts één persoon het denkwerk verricht. Als we onze oprechtheid en eerlijkheid opofferen om conflicten of onenigheid uit de weg te gaan, dan verknoeien we het meest waardevolle dat we elkaar in een relatie kunnen bieden. Door volkomen eerlijk te zijn in een relatie, kunnen we eruit halen wat erin zit.

Ik zal ieder persoonlijk verschil omhelzen want verschillen maken ieder van ons bijzonder. Vandaag zal ik mijn best doen om mezelf te zijn.