Spring naar inhoud

Voetenwerk

19 april - Keer op keer wilden verslaafden beloond worden voor hard werken zonder daarvoor de inspanning te leveren.

Keer op keer wilden verslaafden beloond worden voor hard werken zonder daarvoor de inspanning te leveren.

Alleen voor vandaag - 19 april


Bron: Basistekst, blz. 39

Toen we nog maar pas bij NA kwamen, wilden sommigen van ons van alles - en zo snel mogelijk. Wij wilden de kalmte, de auto's, de gelukkige relaties, de vrienden, de hechte band met onze sponsor. Kortom, allemaal zaken waar anderen over konden beschikken na maanden en jaren van stappenwerk en leven zoals het leven zich aandient.

We hebben door schade en schande geleerd dat kalmte alleen wordt verkregen door aan de stappen te werken. Een nieuwe wagen krijg je door elke dag naar je werk te gaan en ook daar te proberen 'deze principes in al ons doen en laten in praktijk te brengen'. Gezonde relaties zijn het resultaat van hard werken en een nieuwe bereidheid om te communiceren. Vriendschap met onze sponsor ontstaat wanneer we contact zoeken, in goede en slechte tijden.

Bij NA hebben wij de weg naar een beter leven gevonden. Maar om onze bestemming te bereiken, zullen we het voetenwerk moeten doen.

Ik wil een beter leven. Ik zal een lijst maken met mijn wensen en uitzoeken hoe ik die kan vervullen. Ik zal het met mijn sponsor bespreken en het nodige voetenwerk verrichten.