Spring naar inhoud

Iets waardevols te delen

19 maart - Een eenvoudige, eerlijke boodschap over herstel van verslaving klinkt geloofwaardig.

Een eenvoudige, eerlijke boodschap over herstel van verslaving klinkt geloofwaardig.

Alleen voor vandaag - 19 maart

Bron: Basistekst, blz. 50

Je zit op een bijeenkomst en er wordt al een tijdje gedeeld. Een of twee leden hebben op een bijzonder zinvolle wijze hun spirituele ervaringen gedeeld. Bij de vermakelijke verhalen van een ander, viel iedereen van z'n stoel van het lachen. En dan vraagt de voorzitter jou om te delen... slik. Verlegen als je bent, stel je je voor, je verontschuldigt je voor je gestamel, je bedankt iedereen voor het luisteren en je zit stil en opgelaten de bijeenkomst uit. Klinkt dat bekend? Wees gerust, je bent niet de enige.

Ieder van ons heeft het zelf weleens meegemaakt. Wat we vertellen is niet spiritueel genoeg, niet grappig genoeg, niet wat-dan-ook-genoeg. Delen is echter geen wedstrijdsport. Waar het op onze bijeenkomsten om draait, is identificatie en ervaring - en dat is iets waar wij allen in overvloed over beschikken. Als we onze ervaring delen vanuit ons hart, voelen andere verslaafden dat ze ons kunnen vertrouwen want ze weten dat wij net zo zijn als zij. Wanneer we gewoon delen wat ons in ons leven geholpen heeft, mogen we er zeker van zijn dat anderen iets aan onze boodschap hebben.

Wat wij delen, hoeft niet verrassend of grappig te zijn om geloofwaardig over te komen. Elke verslaafde die eerlijk werkt aan een programma dat leidt tot zinvol herstel, heeft iets van enorme waarde te delen. Het is iets wat niemand anders kan geven: zijn of haar eigen ervaring.

Ik heb iets waardevols te delen. Vandaag zal ik naar een bijeenkomst gaan en mijn ervaring delen over herstellen van verslaving.