Spring naar inhoud

Karakter tonen

19 oktober - ...Wij kregen weer realiteitszin en besef van tijd. Wij kregen weer oog voor spirituele waarden die velen van ons lang geleden waren kwijtgeraakt.

Alleen voor vandaag - 19 oktober


...Wij kregen weer realiteitszin en besef van tijd. Wij kregen weer oog voor spirituele waarden die velen van ons lang geleden waren kwijtgeraakt.

Bron: Basistekst, blz. 101

Tijdens onze actieve verslaving waren wij bereid al onze overtuigingen te grabbel te gooien, enkel en alleen om meer drugs te bemachtigen. Wij verloochenden onze belangrijkste waarden door te stelen van onze familie en onze vrienden, ons lichaam te verkopen en te liegen tegen onze werkgevers. Het verloochenen van onze diepste overtuigingen leidde telkens tot verdere afbrokkeling van ons karakter. Tegen de tijd dat de meesten van ons op hun eerste bijeenkomst belandden, restte er van onze vroegere persoonlijkheid niet veel meer dan een zielig hoopje puin.

Bij ons eerste eerlijke zelfonderzoek krijgen wij weer zicht op onze vroegere waarden. Bij de opbouw van ons karakter houden we aan deze waarden vast, hoezeer we ook in de verleiding komen om ze even terzijde te schuiven. Wij blijven eerlijk, ook als we denken dat we iedereen voor de gek kunnen houden door te liegen. Als wij onze waarden verloochenen, dan zullen we erachter komen dat we onszelf het meest voor de gek houden.

Na al onze inspanningen komt het eropaan dat wij alles wat we hebben opgebouwd niet weer opnieuw afbreken. Het is van wezenlijk belang om ergens voor te gaan staan in plaats van het risico te lopen dat we voor alles bezwijken. Alles wat voor onszelf belangrijk is, houden we in ere.

Ik sta voor mijn zaak. Mijn kracht ontleen ik aan het naleven van mijn overtuigingen.