Spring naar inhoud

Haal diep adem… en praat met God

2 januari - Soms gebeurt er iets opmerkelijks als we bidden. We vinden de manier, de middelen en de energie om dingen te doen die ons vermogen te boven gaan.

Alleen voor vandaag - 2 januari


Soms gebeurt er iets opmerkelijks als we bidden. We vinden de manier, de middelen en de energie om dingen te doen die ons vermogen te boven gaan.

Bron: Basistekst, blz. 53

Succesvol leren omgaan met kleine ergernissen en frustraties is in herstel soms het moeilijkst. Elke dag weer krijgen we te maken met kleine  ongemakken, zoals het uit de knoop halen van de schoenveters van onze kinderen of in de rij staan voor de kassa in de supermarkt. Ons leven zit vol kleine tegenslag waar we op de ene of andere manier mee moeten omgaan.

Als we niet oppassen, slaan we ons er elke keer als een dolle doorheen of lezen we onszelf met ingehouden frustratie de les hoe we het eigenlijk hadden moeten doen. Dat zijn extreme voorbeelden van een slechte manier om met problemen om te gaan. Maar ook als het in ons geval wel losloopt, valt er vast wel wat te verbeteren.

Telkens als het leven niet helemaal volgens plan verloopt, kunnen we eenvoudigweg eerst diep ademhalen en vervolgens praten met God, zoals  wij God zien. Bij deze Macht kunnen we terecht voor geduld, verdraagzaamheid en alles wat we verder nog tekortkomen. Als we dit beseffen, dan zullen we merken dat we beter door het leven gaan - en vaker met een glimlach.

Als ik gefrustreerd ben, zal ik even diep ademhalen en praten met mijn God.