Spring naar inhoud

Succes

2 maart - Iedere vorm van succes was beangstigend en onbekend.

Iedere vorm van succes was beangstigend en onbekend.

Alleen voor vandaag - 2 maart

Bron: Basistekst, blz. 14

Voordat wij bij NA belandden, hadden weinigen van ons veel ervaring met succes. Elke poging om op eigen kracht te stoppen met gebruiken was mislukt. Wij begonnen de hoop te verliezen om ooit van actieve verslaving verlost te worden. Wij waren eraan gewend geraakt om te falen; wij verwachtten niet anders, we accepteerden het, wij dachten dat het zo moest zijn.

Wanneer wij clean blijven, beginnen we in ons leven succes te ervaren. Wij beginnen trots te worden op wat we bereikt hebben. Wij beginnen gezonde risico"s aan te gaan. Het kan zijn dat we in het proces wel eens onderuitgaan. Maar zolang we daarvan leren, kunnen we ook dat als succes beschouwen.


Als we iets bereiken, aarzelen wij soms om onszelf een schouderklopje te geven, bang als we zijn om arrogant over te komen. Maar onze Hogere Macht wil juist dat wij ergens in slagen en trots zijn op datgene wat wij bereikt hebben. Die trots mogen we delen met onze dierbaren. Wanneer wij ons succes delen met andere mensen bij NA, dan beginnen ook zij er vaak in te geloven dat ze hun doelen kunnen bereiken. Wanneer wij ergens in slagen, bereiden we de weg voor anderen die ons pad volgen.

Ik zal de tijd nemen om van mijn succes te genieten. Ik zal in de geest van dankbaarheid mijn successen delen met anderen.