Spring naar inhoud

Stap Een

20 juli - Wij erkenden dat we machteloos stonden tegenover onze verslaving, dat ons leven onhanteerbaar was geworden.

Wij erkenden dat we machteloos stonden tegenover onze verslaving, dat ons leven onhanteerbaar was geworden.

Alleen voor vandaag - 20 juli

Bron: Stap Een

De eerste stap begint met 'wij' en dat heeft een reden.
Er schuilt een enorme kracht in de mondelinge erkenning van onze machteloosheid. En wanneer we het op bijeenkomsten erkennen, ontvangen we meer dan alleen persoonlijke kracht. We worden leden, onderdeel van een collectief 'wij' dat ons samen in staat stelt om te herstellen van onze verslaving. Het NA-lidmaatschap brengt een schat aan ervaring: de ervaring van andere verslaafden die een manier hebben gevonden om te herstellen van hun ziekte.

We hoeven niet langer te proberen om de puzzel van onze verslaving in ons eentje te leggen. Wanneer we onze machteloosheid tegenover onze verslaving eerlijk toegeven, kunnen we beginnen aan de zoektocht naar een betere manier van leven. We zullen niet als enkeling op zoek gaan - we zijn in goed gezelschap.

Ik zal de dag beginnen met een erkenning van mijn machteloosheid over verslaving. Ik zal mezelf eraan herinneren dat de eerste stap begint met 'wij', in de wetenschap dat ik nooit meer alleen hoef te zijn met mijn ziekte.†Ik zal de dag beginnen met een erkenning van mijn machteloosheid over verslaving. Ik zal mezelf eraan herinneren dat de eerste stap begint met 'wij', in de wetenschap dat ik nooit meer alleen hoef te zijn met mijn ziekte.