Spring naar inhoud

Hogere Macht

20 maart - De meesten van ons hebben er geen moeite mee te erkennen dat verslaving een vernietigende kracht in ons leven was geworden. Onze beste pogingen mondden uit in nog meer verwoesting en wanhoop. Op een bepaald moment, kwamen wij tot het besef dat we hulp nodig hadden van een Macht groter dan onze verslaving.

De meesten van ons hebben er geen moeite mee te erkennen dat verslaving een vernietigende kracht in ons leven was geworden. Onze beste pogingen mondden uit in nog meer verwoesting en wanhoop. Op een bepaald moment, kwamen wij tot het besef dat we hulp nodig hadden van een Macht groter dan onze verslaving.

Alleen voor vandaag - 20 maart

Bron: Basistekst, blz. 24

De meesten van ons weten ongetwijfeld dat ons leven bestond uit vernietiging. Wij leren dat we een ziekte hebben met de naam verslaving. Dat helpt ons in te zien waar deze vernietiging vandaan komt. We kunnen verslaving aanduiden als een kracht met een verwoestende uitwerking op ons leven. Wanneer wij aan Stap Eén werken, geven we toe dat de vernietigende kracht van verslaving groter is dan wij. We zijn er machteloos over.

Op dit punt gekomen, is onze enige hoop een Kracht te vinden die groter is dan de kracht van onze verslaving - een Kracht die niet gericht is op de beëindiging van het leven maar op het behoud ervan. Wij hoeven die Kracht niet te begrijpen of er een naam aan te geven; we hoeven alleen maar te geloven dat een dergelijke Hogere Macht zou kunnen bestaan. Het geloof dat er misschien een goedwillende Macht zou kunnen bestaan die groter is dan onze verslaving, geeft ons voldoende hoop om per dag clean te blijven.

Ik geloof in de mogelijkheid van een Kracht die groter is dan mijn verslaving.