Spring naar inhoud

Een behandelbare ziekte

21 maart - Verslaving is een ziekte die meer omvat dan alleen drugsgebruik.

Verslaving is een ziekte die meer omvat dan alleen drugsgebruik.

Alleen voor vandaag - 21 maart

Bron: Basistekst, blz. 3

Op onze eerste bijeenkomst, zijn we wellicht geschrokken toen er door leden werd gedeeld wat de ziekte verslaving allemaal teweegbracht in hun leven. We dachten bij onszelf: 'Ziekte? Ik heb alleen maar een drugsprobleem! Waar hebben ze het in hemelsnaam over?'

Nadat we een tijdje in het programma zaten, begonnen wij in te zien dat onze verslaving dieper ging dan ons obsessieve en dwangmatige drugsgebruik. Wij merkten dat we last hadden van een chronische ziekte, die op veel gebieden van ons leven inwerkte. Wij wisten niet waar we deze ziekte 'opgelopen' hadden, maar door zelfonderzoek beseften wij dat we er al vele jaren mee rondliepen.

Net zoals de ziekte verslaving, heeft het NA-programma op al onze levensgebieden z'n uitwerking. Toen we op onze eerste bijeenkomst zaten, waren alle symptomen aanwezig: de spirituele leegte, het emotionele lijden, de machteloosheid, de stuurloosheid.

De behandeling van onze ziekte omvat veel meer dan alleen geheelonthouding. Wij gebruiken de Twaalf Stappen en ofschoon deze onze ziekte niet 'genezen', knappen wij er wel door op. En terwijl wij herstellen, ervaren we het leven als een geschenk.

Ik zal mijn ziekte behandelen met de Twaalf Stappen.


1 gedachte over “Een behandelbare ziekte

Reacties zijn gesloten.