Spring naar inhoud

Blijf terugkomen!

21 mei - Bijeenkomsten zorgen ervoor dat we voeling houden met waar we geweest zijn en - nog belangrijker - waar we opuit kunnen komen tijdens ons herstel.

Bijeenkomsten zorgen ervoor dat we voeling houden met waar we geweest zijn en - nog belangrijker - waar we opuit kunnen komen tijdens ons herstel.

Alleen voor vandaag - 21 mei


Bron: Basistekst, blz. 54

Verslaafden verschillen in vele opzichten. Bij NA kwamen we anderen tegen die net zo waren als wij, mensen die ons begrepen en die wij konden begrijpen. We beschouwden onszelf niet langer als buitenaardse wezens, als mensen die altijd en overal vreemdelingen bleven. Op NA-bijeenkomsten voelden wij ons thuis, onder vrienden.

Wij blijven verslaafden, ook als we enige tijd clean zijn. We moeten ons blijvend vereenzelvigen met andere verslaafden. We blijven naar NA-bijeenkomsten gaan om voeling te houden met wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we heengaan. Elke bijeenkomst herinnert ons eraan dat drugsgebruik nooit een succes zal zijn. Elke bijeenkomst herinnert ons eraan dat we nooit zullen genezen, maar dat we wel kunnen herstellen als we de principes van het programma in praktijk brengen. En elke bijeenkomst biedt ons de ervaring en het voorbeeld van andere verslaafden van wie het herstel doorzet.

Op bijeenkomsten zien wij hoe de verschillende mensen aan hun programma werken, met merkbare resultaten in hun leven. Als wij een leven willen dat we bij anderen waarnemen, dan kunnen we achterhalen wat zij hebben gedaan om te komen waar ze zijn. NA-bijeenkomsten bieden ons identificatie met waar we vandaan komen en waar we opuit kunnen komen - broodnodige identificatie die wij nergens anders kunnen vinden. Om die reden blijven we terugkomen.

Ik zal naar een NA-bijeenkomst gaan om mezelf eraan te herinneren wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik heen kan gaan tijdens mijn herstel.