Spring naar inhoud

Gebed

21 september - Gebed vergt oefening en wij moeten in gedachte houden dat vaardigheden zijn aangeleerd; mensen worden er niet mee geboren.

Alleen voor vandaag - 21 september


Gebed vergt oefening en wij moeten in gedachte houden dat vaardigheden zijn aangeleerd; mensen worden er niet mee geboren.

Bron: Basistekst, blz. 45

Velen van ons begonnen aan hun herstel zonder ervaring met gebed. We zaten erover in dat we de "juiste woorden" niet kenden. Sommigen van ons herinnerden zich de woorden die we vroeger geleerd hadden, maar we waren er niet zeker van of deze voor ons nog geloofwaardig klonken. Waar we ook vandaan komen, bidden was tijdens ons herstel een hele verzuchting. We konden geen woorden vinden die opklonken vanuit ons hart.

Vaak bestaat onze eerste poging om te bidden uit een eenvoudige vraag om hulp. We vragen onze Hogere Macht ons te helpen om elke dag clean te blijven. Wij vragen om leiding en moed.Mogelijk bidden we eenvoudigweg om kennis van Gods wil voor ons en de kracht die uit te voeren. Als we er in ons gebed niet uitkomen, dan kunnen we andere leden vragen om met ons te delen hoe zij het hebben geleerd. Het doet er niet toe of we bidden uit nood of uit blijdschap; wat telt is dat we er moeite voor blijven doen.

De vorm van onze gebeden is afhankelijk van zowel onze ervaring met de Twaalf Stappen als ons persoonlijke begrip van een Hogere Macht. Bij het opbouwen van een relatie met onze Hogere Macht, zullen wij ons bij het bidden steeds beter op ons gemak voelen. Mettertijd wordt gebed een bron van kracht en troost. Het is een bron die we geregeld en graag aanboren.

Ik weet dat gebed eenvoudig kan zijn. Ik zal ermee beginnen waar ik me nu bevind en mezelf erin oefenen.