Spring naar inhoud

Bijdragen

22 augustus - We merken dat wij spiritueel groeien zodra we in staat zijn om anderen de helpende hand te bieden.

Alleen voor vandaag - 22 augustus


We merken dat wij spiritueel groeien zodra we in staat zijn om anderen de helpende hand te bieden.

Bron: Basistekst, blz. 56

Iets betekenen voor deze wereld, iets bijzonders bijdragen, is misschien wel het grootste verlangen van het menselijk hart. Ieder van ons, wie we ook zijn, heeft iets bijzonders te bieden.

De kans is groot dat wij tijdens ons herstel op enig moment iemand hebben ontmoet die ons als enige wist te raken. Wellicht was het iemand op onze eerste bijeenkomst die ons aan het lachen wist te brengen, een warme en meelevende sponsor of een vriend die ons steunde toen we in een emotioneel dal zaten. Wat die persoon deed, was precies wat we nodig hadden.

We hebben allemaal het geschenk van herstel aangereikt gekregen, gedeeld door een andere herstellende verslaafde. We uiten onze dankbaarheid door vrijelijk met anderen te delen wat ons geschonken is. De persoonlijke boodschap die wij uitdragen, kan wellicht een nieuwkomer helpen die alleen door ons kan worden bereikt.

Er staan vele wegen open om onze gemeenschap te dienen. Ieder van ons zal erachter komen dat wij bepaalde dingen beter doen dan anderen maar alle service is even belangrijk. Als we bereid zijn om te dienen, dan zullen we ongetwijfeld een bijdrage kunnen leveren op een manier die bij ons past.

Mijn bijdrage doet ertoe. Ik zal vandaag een helpende hand bieden.