Spring naar inhoud

Geestelijk dood

22 juli - Gebruiken betekent voor ons doodgaan, vaak in meerdere opzichten.

Gebruiken betekent voor ons doodgaan, vaak in meerdere opzichten.

Alleen voor vandaag - 22 juli

Bron: Basistekst, blz. 78

Voor velen van ons resteerde er slechts een kleine levensvonk toen we als nieuwkomer naar onze eerste bijeenkomst gingen. Die vonk, onze geest, wil overleven. NA voedt die geest. De liefde van de NA-gemeenschap wakkert die vonk al snel aan tot een vlam.

Dankzij de Twaalf Stappen en de liefde van andere herstellende verslaafden, bloeien we uit tot een volledig en levendig mens zoals onze Hogere Macht ons heeft bedoeld. We beginnen te genieten van het leven en we vinden onze bestemming in het leven. Elke dag dat we ervoor kiezen om clean te blijven, wordt onze geest nieuw leven ingeblazen en groeit onze relatie met onze God. Als we voor het leven kiezen door clean te blijven, wordt onze geest met de dag sterker. Ook al is het nieuwe leven in herstel lonend, de drang om te gebruiken kan soms overweldigend zijn.

Wanneer het in ons leven allemaal fout lijkt te gaan, kan terugvallen op gebruik de enige uitweg lijken. Maar wij weten wat de gevolgen zullen zijn als we gebruiken - het verlies van onze zorgvuldig opgebouwde spiritualiteit. We zijn te ver gekomen op het spirituele pad om met gebruik afbreuk te doen aan onze geest. We hebben tijdens ons herstel hard gewerkt aan de spirituele vlam. Om die weer te doven voor de kick van gebruik is een te hoge prijs.

Ik ben dankbaar voor mijn sterke en levendige geest. Vandaag zal ik die geest in ere houden door clean te blijven.