Spring naar inhoud

Het geschenk behouden

22 september - Het leven krijgt een nieuwe betekenis als wij ons openstellen voor dit geschenk.

Alleen voor vandaag - 22 september


Het leven krijgt een nieuwe betekenis als wij ons openstellen voor dit geschenk.

Bron: Basistekst, blz. 102

Verwaarlozing van ons herstel valt te vergelijken met het verwaarlozen van een willekeurig ander geschenk dat we hebben ontvangen. Stel, iemand deed jou een nieuwe auto cadeau. Zou je die vervolgens op de oprit laten staan totdat de banden eronder vandaan rotten? Zou je er, zonder regelmatig onderhoud te plegen, gewoon mee gaan toeren totdat ie er onderweg mee ophoudt? Natuurlijk niet! Je zou je best doen om zo"n waardevol geschenk in goede staat te houden.

Herstel is ook een geschenk en met het oog op het behoud ervan dienen we ervoor te zorgen. Er is geen garantie dat wij blijvend herstellen en om die reden is er periodiek onderhoud nodig. Dit onderhoud omvat bijeenkomsten en de verschillende vormen van dienstverlening. Met onze tiende stap zullen we het een beetje bij moeten houden en met een vierde stap voeren we eens in de zoveel tijd een servicebeurt uit. Als we het geschenk van herstel onderhouden en elke dag de Gever danken, dan zullen we blijvend herstellen.

Het geschenk van herstel groeit met het schenken. We kunnen het niet behouden, tenzij we het weggeven. Maar dankzij het delen van ons herstel met anderen, zullen we het des te meer waarderen.

Mijn herstel is een geschenk en ik wil het behouden. Ik zal noodzakelijk onderhoud plegen en mijn herstel delen met anderen.