Spring naar inhoud

Met roddel omgaan

23 september - Overeenkomstig de uitgangspunten van herstel doen wij ons best om elkaar niet te veroordelen. Wij plaatsen mensen niet in een hokje en we lezen hen niet de les.

Alleen voor vandaag - 23 september


Overeenkomstig de uitgangspunten van herstel doen wij ons best om elkaar niet te veroordelen. Wij plaatsen mensen niet in een hokje en we lezen hen niet de les.

Bron: Basistekst, blz. 11

We kunnen er niet omheen. Het leven in de NA gemeenschap is als een verblijf in een glazen huis. Onze medeleden bij NA weten meer van ons persoonlijke leven dan iemand anders ooit tevoren. Zij weten met wie we onze tijd doorbrengen, waar we werken, bij welke stap we zijn, hoeveel kinderen we hebben en noem het maar op. Aan de puzzelstukjes die ontbreken, geven zij waarschijnlijk zelf wel een invulling.

Wij kunnen het als onprettig ervaren als er over ons wordt geroddeld. Maar als we roddel uit de weg te gaan door ons terug te trekken uit de NA-gemeenschap en onszelf afzonderen, dan ontzeggen wij onszelf ook de liefde, vriendschap en ongeƫvenaarde ervaring van onze medeleden.

Een betere manier van omgaan met roddel is gewoonweg dingen accepteren zoals ze zijn en onszelf te accepteren zoals wij zijn. Vervolgens gaan we over tot de orde van de dag en blijven we trouw aan onze principes. Naarmate we ons zekerder voelen - over ons persoonlijke programma, onze beslissingen en de leiding van een liefdevolle God - zullen we ons steeds minder aantrekken van de mening van een ander.

Ik ben betrokken bij de NA gemeenschap. Ik zal mijn herstel niet laten afhangen van de mening van anderen.