Spring naar inhoud

Twaalf stappen voor het leven

24 april - Door onthouding van drugs en te werken aan de Twaalf Stappen van NA, is ons leven weer zinvol geworden.

Door onthouding van drugs en te werken aan de Twaalf Stappen van NA, is ons leven weer zinvol geworden.

Alleen voor vandaag - 24 april


Bron: Basistekst, blz. 9

Voordat wij bij NA belandden, draaide ons leven om gebruik. Er resteerde meestal maar weinig energie voor een baan, een relatie of andere bezigheden. Ons leven stond in het teken van onze verslaving. De Twaalf Stappen van NA, voorzien ons van een eenvoudige manier om ons leven grondig van richting te veranderen. We beginnen met clean blijven, één dag tegelijk. Wanneer onze energie niet langer wordt opgezogen door onze verslaving, zullen we merken dat we energie overhouden voor andere interesses.

Naarmate wij groeien tijdens ons herstel, wordt het voor ons mogelijk om gezonde relaties te onderhouden. We worden betrouwbare werknemers. Vrijetijdsbesteding en hobby's komen binnen ons bereik te liggen. Met onze deelname aan het NA-programma, helpen wij anderen.

NA belooft ons geen goede baan, liefdevolle relatie of bevredigend bestaan. Maar wanneer we naar ons beste kunnen aan de Twaalf Stappen werken, zullen we ontdekken dat we mensen kunnen worden die in staat zijn om werk te vinden, liefdevolle relaties te onderhouden en anderen te helpen. Wij staan niet langer ten dienste van onze ziekte en we beginnen God en anderen te dienen. De Twaalf Stappen vormen de sleutel tot het omvormen van ons leven.

Ik zal met gezond verstand de Twaalf Stappen in mijn leven toepassen en vol moed groeien in mijn herstel. Ik zal mijn programma in praktijk brengen om een verantwoordelijk en waardevol lid van de maatschappij te worden.