Spring naar inhoud

Vragen naar Gods wil

24 augustus - We leren zorgvuldig te zijn wanneer we om iets specifieke dingen vragen in ons gebed.

Alleen voor vandaag - 24 augustus


We leren zorgvuldig te zijn wanneer we om iets specifieke dingen vragen in ons gebed.

Bron: Basistekst, blz. 45

Tijdens onze actieve verslaving baden we normaal gesproken niet voor kennis van Gods wil voor ons en de kracht om ernaar te handelen. Integendeel, meestal baden we tot God om ons uit problemen te halen die we zelf veroorzaakt hadden. We verwachtten wonderen op commando. Die manier van denken en bidden verandert wanneer we aan de elfde stap beginnen te werken. De enige uitweg uit de problemen die we onszelf hebben aangedaan, is door ons over te geven aan een Macht die groter is dan wijzelf.

Tijdens herstel leren we te accepteren. In gebed en meditatie trachten wij te weten te komen hoe we kunnen omgaan met de omstandigheden waarmee we te maken krijgen. We houden op met vechten en we laten onze idee├źn over hoe het zou moeten gaan los. We vragen om inzicht en wachten op antwoord. Normaal gesproken gaat het antwoord niet gepaard met flitslicht en tromgeroffel. Gewoonlijk gaat het antwoord gepaard met een kalme zekerheid dat we in ons leven op koers liggen en dat een Macht groter dan wijzelf ons op ons pad begeleidt.

De keuze is aan ons. Wij kunnen de hele tijd het gevecht aangaan om onze zin te krijgen of wij kunnen ons overgeven aan de wil van God. We kunnen vrede hebben door aanvaardend mee te bewegen op de golven van het leven.

Ik zal mijn eigen verwachtingen overgeven en uitzien naar leiding van mijn Hogere Macht. Ik zal het leven accepteren.