Spring naar inhoud

Een nieuwe invloed

24 februari - Een verandering van onze persoonlijkheid was hetgeen waar wij werkelijk behoefte aan hadden. Het werd noodzakelijk om zelfvernietigende gedragspatronen af te leren.

Alleen voor vandaag - 24 februari


Een verandering van onze persoonlijkheid was hetgeen waar wij werkelijk behoefte aan hadden. Het werd noodzakelijk om zelfvernietigende gedragspatronen af te leren.

Bron: Basistekst, blz. 17

In de eerste jaren van ons leven, waren de meesten van ons in staat om te genieten en om zich te verwonderen. Wij waren in staat om onvoorwaardelijke liefde te geven en te ontvangen. Toen wij gingen gebruiken, werden deze vermogens meer en meer aangetast. Naarmate wij afgleden op het pad van verslaving, raakten we steeds verder vervreemd van vreugde, verwondering en liefde.

Dat gebeurde niet van de ene op de andere dag. Hoe lang het ook heeft geduurd, uiteindelijk belandden wij bij NA met meer dan alleen een drugsprobleem. Verslaving had heel ons levenspatroon onherkenbaar in de war geschopt.

De Twaalf Stappen verrichten wonderen, dat is waar. Maar die komen niet van de ene op de andere dag tot stand. Onze ziekte had geleidelijk een negatieve invloed op onze geestelijke ontwikkeling. Herstel heeft een nieuwe invloed op ons leven; het voorziet ons van een bron van verbondenheid en geestkracht die ons langzaam aanzet tot een nieuw en gezond levenspatroon.

Deze verandering komt natuurlijk niet 'zomaar' tot stand. Maar als wij openstaan voor de nieuwe invloeden van NA, dan zal dit na enige tijd leiden tot de persoonlijkheidsverandering die we herstel noemen. De Twaalf Stappen voorzien ons van het samenwerkingsprogramma dat ons in staat stelt om in ons leven opnieuw te genieten, ons te verwonderen en liefde te ervaren.

NA heeft mij bekendgemaakt met een nieuwe invloed van verbondenheid en geestkracht waaraan ik zal meewerken. Ik zal de volgende stap in mijn programma zetten.