Spring naar inhoud

Zo ziek als onze geheimen

25 februari - Het zou zonde zijn om een inventaris te schrijven en deze vervolgens onder in een la op te bergen. Deze gebreken groeien in het donker maar sterven af wanneer ze aan het licht treden.

Alleen voor vandaag - 25 februari


Het zou zonde zijn om een inventaris te schrijven en deze vervolgens onder in een la op te bergen. Deze gebreken groeien in het donker maar sterven af wanneer ze aan het licht treden.

Bron: Basistekst, blz. 37

Wij zijn zo ziek als onze geheimen. Hoe vaak hebben we dat al niet gehoord? Een bijeenkomst is voor velen niet de juiste gelegenheid om intieme details over hun leven te delen. Toch is het voor ieder van ons belangrijk om een manier te vinden die voor ons persoonlijk het beste werkt. Want wat doen wij met het gedrag dat we tot dusver tijdens ons herstel hebben verzwegen? Gedrag waarover we ons diep zouden schamen als mensen het te weten zouden komen? Wat kunnen we gerust prijsgeven en aan wie? Als we ons op een bijeenkomst ongemakkelijk voelen over het delen van sommige details, bij wie kunnen we ze dan wél kwijt?

Wij hebben ondervonden dat sponsorschap het antwoord biedt op deze vragen. Het opbouwen van een goede verstandhouding met onze sponsor vergt weliswaar tijd, maar het is belangrijk dat wij onze sponsor voldoende leren vertrouwen opdat we volkomen eerlijk kunnen zijn. Onze gebreken zijn alleen van kracht als ze verborgen blijven. Als wij willen dat we van deze gebreken bevrijd raken, dan zullen we ze moeten onthullen. Geheimen blijven geheim, totdat wij ze delen met een medemens.

Ik zal mijn geheimen onthullen. Ik zal mezelf oefenen in eerlijkheid tegenover mijn sponsor.