Spring naar inhoud

Samen lukt het wel

25 maart - Vanuit het isolement van onze verslaving, komen we terecht in een gemeenschap van mensen die een gemeenschappelijke band hebben... Ons geloof, onze kracht en hoop komen van mensen die hun herstel delen...

Vanuit het isolement van onze verslaving, komen we terecht in een gemeenschap van mensen die een gemeenschappelijke band hebben... Ons geloof, onze kracht en hoop komen van mensen die hun herstel delen...

Alleen voor vandaag - 25 maart

Bron: Basistekst, blz. 94-95

Geef niet toe aan zwakte, verberg alle tekortkomingen, ontken elke mislukking, doe het alleen - dit was voor velen van ons de lijfspreuk. Wij ontkenden dat we machteloos stonden tegenover onze verslaving, dat ons leven onhanteerbaar was geworden, ondanks alle bewijzen van het tegendeel. Velen van ons wilden zich niet overgeven zonder de zekerheid dat het de moeite waard zou zijn om zich aan iets over te geven. Velen van ons zetten pas hun eerste stap, nadat we bewijs hadden dat verslaafden bij NA konden herstellen..

Bij NA vinden we anderen die in dezelfde benarde toestand zaten als wij, met dezelfde behoeften, die het voor hen werkbare gereedschap hebben gevonden. Deze verslaafden zijn bereid om dit gereedschap met ons te delen en zij bieden ons de nodige emotionele steun om het te leren hanteren. Herstellende verslaafden weten hoe belangrijk de hulp van anderen kan zijn, omdat zij zelf ook die hulp hebben gekregen. Wanneer we deel van NA worden, sluiten we ons aan bij een club verslaafden zoals wijzelf, een groep mensen die weet dat we elkaar helpen te herstellen.

Ik zal toetreden tot het verbond van herstel. De ervaring, kracht en hoop die ik nodig heb, zal ik vinden in de NA-gemeenschap.