Spring naar inhoud

Een onfeilbare Macht

26 december - Als we deze Macht leren vertrouwen, leren we onze levensangst te overwinnen.

Alleen voor vandaag - 26 december


Als we deze Macht leren vertrouwen, leren we onze levensangst te overwinnen.

Bron: Basistekst, blz. 24

Wij zijn mensen die eraan gewend zijn alles op één kaart te zetten. Velen van ons hadden gekozen voor één bepaalde lievelingsdrug. We gingen ervan uit dat deze drug ons door de dag heen zou helpen en ons leven draaglijk zou maken. Die drug was het maatje waar we ons vertrouwen op hadden gesteld. Inderdaad, we waren onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. Op een zeker moment begon het tij te keren. Wij werden verraden door het enige waar we ooit ons hele hebben en houden aan hadden toevertrouwd. Het verraad liet ons achter in grote twijfel.

Nu wij de herstelbijeenkomsten zijn binnengestrompeld, raken we mogelijk in de verleiding om ons afhankelijk te maken van een persoon, iemand die tegemoetkomt aan onze behoeften. Misschien hebben wij onze verwachtingen gesteld op onze sponsor, onze geliefde of een beste vriendin. Maar afhankelijkheid van mensen is een riskante zaak; mensen zijn immers niet volmaakt. Misschien zijn ze met vakantie of liggen ze te slapen, misschien zijn ze net in een slechte bui wanneer wij hen nodig hebben.

Onze afhankelijkheid dient gericht te zijn op een Macht groter dan wijzelf. Geen menselijke kracht kan ons weer geestelijk gezond maken. Er is geen mens te vinden die zorg kan dragen voor onze wil en ons leven. Er bestaat geen liefdevol iemand die onvoorwaardelijk beschikbaar is wanneer wij daar behoefte aan hebben. Wij stellen ons vertrouwen op God, zoals wij God zien, want alleen deze Macht zal ons nooit teleurstellen.

Ik zal vertrouwen op een Macht groter dan ikzelf, want alleen deze Macht zal me nooit laten vallen.