Spring naar inhoud

Verantwoordelijkheid

26 november - Er gebeurt heel wat op een dag. We nemen de tijd om zowel het negatieve als het positieve op waarde te schatten. Als we dat niet doen, ontgaat ons misschien iets wat ons zal helpen groeien.

Alleen voor vandaag - 26 november


Er gebeurt heel wat op een dag. We nemen de tijd om zowel het negatieve als het positieve op waarde te schatten. Als we dat niet doen, ontgaat ons misschien iets wat ons zal helpen groeien.

Bron: IP nr. 8 Alleen voor vandaag

We krijgen voortdurend te maken met verantwoordelijkheid. Wij worden 'geacht' om veiligheidsgordels te dragen, onze woning schoon te houden en om van alles te doen voor onze partner, onze kinderen en degenen die wij sponsoren.

Daarbovenop worden wij 'geacht' om naar bijeenkomsten te gaan en naar ons beste vermogen aan het programma te werken. Geen wonder dat wij er soms tussenuit willen knijpen, het liefst naar een onbewoond eiland waar we nergens 'geacht' worden iets te doen! Tijdens de momenten waarop we overstelpt worden door onze verantwoordelijkheden, zijn we vergeten dat verantwoordelijkheid helemaal niet zo'n zware last hoeft te zijn. Als we eraan willen ontvluchten, dan doen wij er goed aan om even rustig te bedenken waarom we onze verantwoordelijkheden zijn aangegaan.

Zijn we alweer vergeten wat voor goeds al die verantwoordelijkheid ons heeft gebracht? Denk bijvoorbeeld aan het werk dat over het algemeen interessant en uitdagend is, aan een partner waar we normaal gesproken dol op zijn of een kind waar we voor zorgen en waarmee we graag een potje stoeien. Er valt voldoende vreugde te beleven aan alle verantwoordelijkheden van het leven.

Elk moment is bijzonder en dat zal ik voor ogen houden. Ik zal dankbaar zijn voor mijn verantwoordelijkheden en alle vreugde die het met zich meebrengt.