Spring naar inhoud

We herstellen echt

27 juli - Bij NA kwamen we terecht bij een heel bijzondere groep mensen, die net zo hebben geleden als wij en herstel vonden. Uit hun vrijuit gedeelde ervaringen putten we hoop voor onszelf. Als het programma voor hen werkte, zou het voor ons ook werken.

Bij NA kwamen we terecht bij een heel bijzondere groep mensen, die net zo hebben geleden als wij en herstel vonden. Uit hun vrijuit gedeelde ervaringen putten we hoop voor onszelf. Als het programma voor hen werkte, zou het voor ons ook werken.

Alleen voor vandaag - 27 juli

Bron: Basistekst, blz. 10

Een nieuwkomer loopt trillend en verward zijn of haar eerste bijeenkomst binnen. Mensen drentelen wat in het rond. Koffie, thee en literatuur worden klaargezet. De bijeenkomst begint nadat iedereen een stoel heeft gevonden en is gaan zitten. Met enige verbijstering kijkt de nieuwkomer naar al die eigenaardige mensen en vraagt zich af 'Waarom zou ik mijn leven op het spel zetten voor deze groep? Goedbeschouwd zijn het gewoon een stel verslaafden, net zoals ik.'

Het kan best waar zijn dat niet al te veel van onze leden ons veel konden bieden toen we hier pas begonnen. Maar de nieuwkomer heeft al snel door dat het erom gaat hoe wij vandaag in het leven staan. Onze bijeenkomsten zitten vol verslaafden van wie het leven volledig is veranderd. Wij herstellen, tegen alle verwachting in. De nieuwkomer kan zich herkennen in waar we vandaan komen en hoop ontlenen aan waar we nu zijn. Vandaag de dag heeft ieder van ons de mogelijkheid om te herstellen.

Ja, we kunnen ons leven veilig toevertrouwen aan onze Hogere Macht en aan NA-Anonieme Verslaafden. Zolang we aan het programma werken, zal het zich zeker uitbetalen in vrijheid van actieve verslaving en een betere manier van leven.

Het herstel dat ik bij NA heb gevonden, staat als een huis. Als ik daarop voortbouw, weet ik zeker dat ik zal groeien.