Spring naar inhoud

Alles!

29 februari - Onze ziekte is tot staan gebracht en nu is alles mogelijk. Wij stellen ons meer en meer open en we worden ontvankelijk voor nieuwe ideeën op alle levensgebieden.

Onze ziekte is tot staan gebracht en nu is alles mogelijk. Wij stellen ons meer en meer open en we worden ontvankelijk voor nieuwe ideeën op alle levensgebieden.

Alleen voor vandaag - 29 februari

Bron: Basistekst, blz. 121

Voor velen van ons vormen de eerste maanden of jaren bij NA een geweldige tijd. Wij zijn bereid om van alles te proberen. Onze ogen worden telkens opnieuw geopend voor nieuw geluk en een nieuwe horizon. We zijn verlost uit actieve verslaving, eindelijk. Tijdens ons prille en frisse herstel lijkt alles mogelijk!

Maar het kan gebeuren dat na enige cleantijd de noodzaak om ons programma te volgen vermindert. Wij blijken niet meer zo bereidwillig om gebruik te maken van de ervaringen van anderen. Misschien worden we in ons grenzeloze optimisme uit de begintijd gehinderd door enkele hardnekkige karaktergebreken die we zijn tegengekomen. Wij weten te veel om nog te geloven dat alles mogelijk is.

Hoe krijgen wij het enthousiasme voor ons herstel weer terug? Wij bidden ervoor, we delen erover en we gaan op zoek naar het ontbrekende enthousiasme. Er zijn leden - de een met meer en de ander met minder cleantijd dan wij - die wél beschikken over het enthousiasme dat wij zoeken. Als wij hun daarom vragen, zullen ze hun geestdrift graag met ons delen. Wij kunnen met hun ervaring ons voordeel doen. Daartoe is het nodig dat we een open houding aannemen en bereid worden om iets te leren. Wanneer wij ons openstellen voor nieuwe ideeën en bereid zijn om die uit te proberen, dan zullen wij eens te meer ontdekken dat alles mogelijk lijkt te zijn.

In herstel valt er altijd van iets of iemand te leren. Vandaag zal ik mij openstellen voor nieuwe ideeën en bereid zijn om die uit te proberen. Zolang ik besta, weet ik dat alles mogelijk is.