Spring naar inhoud

Een onbegrensd beeld

3 december - We zien een nieuw bestaan opdoemen, mogelijk voor het eerst in ons leven.

Alleen voor vandaag - 3 december


We zien een nieuw bestaan opdoemen, mogelijk voor het eerst in ons leven.

Bron: Basistekst, blz. 34

Tijdens onze verslaving hadden we een zeer beperkt beeld van onszelf. Iedere dag zaten we in dezelfde sleur van scoren, gebruiken en van alles bedenken om aan meer te komen. Het zag er normaal gesproken naar uit dat de rest van ons leven volgens hetzelfde patroon zou verlopen. Onze mogelijkheden waren strak begrensd.

Vandaag de dag zien onze vooruitzichten er anders uit. Herstel heeft ons een nieuw beeld van onszelf en ons leven opgeleverd. Wij zitten niet langer gevangen in die eeuwige grauwe sleur van verslaving. We hebben de vrijheid om iets nieuws aan te pakken, we komen op nieuwe ideeën en ontplooien nieuwe activiteiten. Zo ontwikkelen wij een nieuw zelfbeeld. Wij worden in onze mogelijkheden slechts begrensd door de kracht van een Hogere Macht die voor ons zorgt - en die kracht is onbegrensd.

Tijdens ons herstel ligt alles in het leven voor ons open. We worden geleid door onze spirituele principes en we worden gedreven door de kracht die God, zoals wij God zien, ons geeft. Onze horizon is onbegrensd.

Ik zal openstaan voor de mogelijkheden die zich voordoen. Mijn vermogen is even onbegrensd en krachtig als God, zoals ik God zie. Vandaag zal ik dit vermogen inzetten.